Världsberömda The Connaught Bar gästspelar på Gondolen i Stockholm

Den brittiska hotellbaren bakom en av världens bästa drajor kommer till Sverige för ett bättre gästspel. Botten upp!

Rasmus Blom  |  Publicerad 2025-02-20 15:35  |  Lästid: 2 minuter

Legendariska The Connaught Bar i London kommer till Stockholm för en exklusiv kväll på klassiska Gondolen den 10 mars. Under ledning av den prisbelönta mixologen Agostino Perrone kommer gästerna att få uppleva barens världsberömda Dry Martini, serverad med samma precision och elegans som i London – men denna gång med utsikt över Stockholms takåsar. Till drinken serveras en specialkomponerad meny av kanapéer och tarteletter, framtagna av Gondolens köksmästare Patrik Castillo och hans team.

Gondolens barchef Oscar Tamker.

– The Connaught Bars Dry Martini går inte att beskriva med ord – den måste upplevas. Deras presentation är unik och något helt eget, med en show som ingen annan kan återskapa. Det känns fantastiskt att de tar med sig hela sin setup till Stockholm, så att gästerna får uppleva deras Martini på exakt samma sätt som i London. Det blir som en masterclass i drinkkonst, där en av världens främsta bartenders delar med sig av sin expertis under en kväll, säger Oscar Tamker, barchef på Gondolen.

Gondolens Dry Martini, som vann utmärkelsen årets nykomling på Norse Bar Show 2023 och nominerades för årets signaturdrink i Bartenders’ Choice Awards 2024, möter nu The Connaught Bar – vars cocktailkonst och ikoniska martinivagn har gjort dem världsberömda. Samarbetet för samman två erkända aktörer i en gemensam hyllning till den klassiska Dry Martinin.

Agostino Perrone och Andrea Maiolani från The Connaught.

– Vi på The Connaught ser fram emot att välkomna alla gäster till Gondolen och ge dem en upplevelse fylld av gästfrihet, säger Agostino Perrone, Director of Mixology på The Connaught Bar.

Menyn (495 kr per person):

The Connaught Martini

Kaviartartelett, smetana, honung från Klockargården, saltgurka från egna odlingar i Ulriksdal & 5 g Oscietra Caviar Sturia

Pâte à choux, löjrom, brynt smör, smetana & picklad rödlök

Grillat surdegsbröd, handskuren kalvtartar med kapris, cornichons, dijonnaise och Jamon Iberico de Bellota

Under kvällen är Gondolens restaurang och bar öppen som vanligt för övriga gäster. På grund av det begränsade antalet platser krävs förhandsbokning av The Connaught Bar-upplevelsen, vilket görs på gondolen.se. Bokningen öppnar den 28 februari. Gästspelet äger rum mellan klockan 18.00 och 21.00.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2025-02-20 15:37