Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar

Friskt, fräscht och frestande. Teamet bakom Bar Hommage i Stockholm lär dig blanda säsongens svalaste sommardrinkar, skräddarsydda för King.

New T-shirt
”Fruktig och syrlig sommardrink som funkar såväl före som under och efter maten.”

2,5 cl Eldorado 8 year old rom
2,5 cl Grönsteds cognac
2 cl citronjuice
2 cl hallonsocker
Crémant (mousserande vin)
Hallonsocker:
Värm upp lika delar hallon, socker och vatten. Lös upp sockret och sila av. Låt svalna.
Skaka drinken kall och sila upp i glas med fot. Toppa med crémant och servera.
Treacle
”En fruktig och somrig variant av en Old fashioned.”

6 cl Eldorado 8 year old
0,75 cl äppelkaramell (se nedan)
3 stänk Angostura bitter
Äppelkaramell: Blanda 2 delar demara-socker med 1 del äppelmust. Addera en nypa salt. Lös upp sockret på varm platta.
Låt svalna. Rör ihop ingredienserna med mycket is och servera på stor isbit, old fashioned-style. Garnera med äpple och servera.
Clear eyes
”Försvenskad variant av en modern NY-klassiker från cocktailbaren Milk & Honey, uppfriskande med lite dill- och anis-toner.”

5 cl O.P. Anderson Klar
2 cl citronjuice
2 cl sockerlag
0,5 cl absint
Sodavatten
Sockerlag: Blanda lika delar socker och vatten. Lös upp sockret på varm platta. Låt svalna.
Skaka drinken kall och häll upp i ett kylt high ball-glas. Toppa med sodavatten och garnera med citronhjul. Servera.
Tripp trapp fizz
”Frisk och örtig longdrink som sitter perfekt en varm sommardag. Funkar även som bål.”

5 cl O.P. Anderson Aquavit
2 cl limejuice
1 cl ingefärssocker
1 cl sockerlag
0,5 cl fernet
Sodavatten
Sockerlag: Blanda lika delar socker och vatten. Lös upp sockret på varm platta. Låt svalna.
Ingefärssocker: Blanda lika delar socker och färsk ingefärsjuice. Vispa tills sockret lösts upp.
Skaka drinken kall och häll upp i ett kylt highball-glas. Toppa med sodavatten och garnera med mynta. Servera.
Ume sidecar
”Fruktig variant av klassikern Sidecar, som funkar perfekt som fördrink till sommarmiddagen.”

5 cl Grönsteds cognac
2 cl Umeshu (japanskt plommonvin)
2 cl citron
1,5 cl sockerlag
Sockerlag: Blanda lika delar socker och vatten. Lös upp sockret på varm platta. Låt svalna.
Skaka drinken kall och sila upp i ett coupette-glas. Servera.
Bar Hommage
Sedan öppningen för 3,5 år sedan har kvartersbaren Bar Hommage på Södermalm i Stockholm etablerat sig som ett av stans självklara tillhåll för cocktailentusiaster. I december utsågs de till Årets bar på Bartender Choice Awards.

Vad är hemligheten bakom framgångarna?
– Hårt arbete och yoga. Vi satsar stenhårt på service och att rekrytera grym personal.
Vilka är era bästa tips till hobbybartendern?
– Gör mer is än vad du tror att du behöver, förkyl glasen och köp bara bra, färska råvaror.
Vilken är den tydligaste cocktailtrenden sommaren 2018?
– Hållbarhet har varit på tapeten ett tag och kommer så att förbli. Även gintrenden lär hålla i sig.
Vilken sommardrink blandar ni helst själva?
– En klassisk Daiquiri.
Vad blir nästa stora grej i cocktail-Sverige?
– Grand Hôtel i Stockholm. Emil Åräng och Christian Grevius ska ta barservice till en ny nivå. Vi är väldigt nyfikna på resultatet.