Så gör du läskande hjortrondrinken Whisky highball

En farligt lättdrucken whiskydrink med smak av hjortron.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-09-06 12:16  |  Lästid: < 1 minut

Du behöver:

  • 40 ml Tamnavulin Port Cask (nr 378)
  • 40 ml kolsyresatta hjortron (strösocker, vatten, frysta hjortron)
  • 50 ml Three Cents Pink Grape Soda

Gör så här:

  • Gör en hjortroncordial på 450 g strösocker, 200 g vatten, 225 g frysta hjortron. Koka upp vatten och socker och häll sedan i hjortronen och låt puttra i några minuter. Täck och låt stå över natten. Sila och blanda med 10 g citronsyra per 100 g. Kör hjortroncordialen i en Sodastream eller annan kolsyreanläggning.
  • Bygg drinken i ett rocksglas med en stor isbit, rör om försiktigt och garnera eventuellt med hallonpulver på kanten.
Skotska Tamnavulin har bara funnits på den svenska marknaden ett par år, men har redan blivit ett av de mest populära whiskyvarumärkena bland svenskar. Deras serie med whisky som slutlagrats på vinfat har blivit destilleriets signum. Nu lanseras Tamnavulin Port Cask, som först har lagrats på amerikanska ekfat och sedan har fått en slutlagring på tawny portvinsfat.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-09-06 12:17