Fixa snapsen till midsommar – recept

Skål! Till midsommar är det givetvis snaps som står på bordet. Här är några recept på snapsar du kan fixa själv till midsommar.

Midsommarsnaps
Du behöver:
Några tunna citronskivor
två kvistar färsk rosmarin
sex lätt krossade svartpepparkorn
två dl söt sherry
70 cl vodka
Gör så här:
Lägg alla ingredienserna i en glasburk med lock och låt stå och dra i rumstemperatur i ett dygn.
Snaps på svartvinbärsblad
Du behöver:
Svartvinbärsblad
1 st vodka eller renat
Gör så här:
Rensa bladen från eventuellt skräp. Lägg dem i en bunke, häll på spriten. Lägg på en tallrik så bladen trycks ner, täck över med plastfilm. Låt dra i minst 12 timmar, gärna över natten. Sila genom ett kaffefilter i en tratt. Servera kylskåpskallt.
Citronsnaps
Du behöver:
1 st flaska vodka renat eller okrydda
2 st citron
1 sockerbit
Gör så här:
Tvätta citronerna i varmt vatten. Skala dem tunt, bara det gula ska följa med skalen. Lägg citronskalen och sockerbiten i spriten och låt stå i minst 30 minuter.
Sila av. Servera nubben kyld men inte iskall.
Limesnaps
Du behöver:
En limefrukt
sirap eller honung
70 cl vodka.
Gör så här:
Riv av det gröna skalet från en limefrukt. Undvik det bittra, vita lagret. Stoppa skalet i en flaska vodka och låt det stå och dra en eftermiddag. Smaka av med några droppar honung eller sirap om du saknar sötma och limesaft om du vill ha mer syra. Sila bort skalet i ett kaffefilter.
Jordgubbssnaps
Du behöver:
7 deciliter mogna svenska jordgubbar
70 cl vodka (minst 40 %).
Gör så här:
Låt bären och spriten vila i en glasburk i två veckor. Filtrera bort bären och servera svalt.
Kryddsnaps:
Du behöver:
1 flaska renat eller okryddad vodka (75 cl)
2 tsk kummin
2 tsk fänkål
3 tsk dillfrö
1 sockerbit
Gör så här:
Blanda spriten med kryddorna och sockerbiten och låt stå kallt och dra i 2 dygn. Sila av. Servera nubben kyld men inte iskall.
Källa: Icakuriren & King Magazine