Så gör du Cēna Ateliers gröna gazpacho

”För sommarens varmaste dagar behövs svalkande rätter som kräver minimal ansträngning. I det här receptet mixas krispig gurka med avokado och basilika till en sval, grön gazpacho.”

Joel Ågren | Foto: Lennart Weibull  |  Publicerad 2024-07-18 08:31  |  Lästid: < 1 minut

Du behöver:

  • 1 avokado
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 2–3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl basilikablad
  • ca 3 dl iskallt vatten
  • 250 g gröna tomater
  • 4 snacksgurkor
  • salt, svartpeppar

Gör så här:

Dela och kärna ur avokado och paprika. Skala vitlöken. Mixa avokado, paprika, gurka, vitlök, vinäger, olja, basilika och vatten. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen minst 1 timme före servering. Skär tomater och gurkor i bitar och lägg i portionsskålar. Häll på soppan och toppa gärna med extra basilika och peppar.

Tips! Förvara alla grönsaker i kylen. Lägg eventuellt några isbitar i soppan.

Cena Atelier
Foto: Lennart Weibull.

Matmagasinet Cēna Atelier grundades i Stockholm 2021 av matkreatören Sofia Nilsson, art directorn Josephine Johansson, redaktören Liv Bossuyt och skribenten Agnes Regell. Receptet är hämtat ur deras nya kokbok Allt gott, utgiven av Natur & Kultur. Finns bland annat att köpa här.

Dela på Facebook
Tweeta