Så gör du Cēna Ateliers gröna gazpacho

”För sommarens varmaste dagar behövs svalkande rätter som kräver minimal ansträngning. I det här receptet mixas krispig gurka med avokado och basilika till en sval, grön gazpacho.”

Du behöver:
- 1 avokado
- 1 grön paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gurka
- 2–3 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 1 dl basilikablad
- ca 3 dl iskallt vatten
- 250 g gröna tomater
- 4 snacksgurkor
- salt, svartpeppar
Gör så här:
Dela och kärna ur avokado och paprika. Skala vitlöken. Mixa avokado, paprika, gurka, vitlök, vinäger, olja, basilika och vatten. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen minst 1 timme före servering. Skär tomater och gurkor i bitar och lägg i portionsskålar. Häll på soppan och toppa gärna med extra basilika och peppar.
Tips! Förvara alla grönsaker i kylen. Lägg eventuellt några isbitar i soppan.
Cena Atelier

Matmagasinet Cēna Atelier grundades i Stockholm 2021 av matkreatören Sofia Nilsson, art directorn Josephine Johansson, redaktören Liv Bossuyt och skribenten Agnes Regell. Receptet är hämtat ur deras nya kokbok Allt gott, utgiven av Natur & Kultur. Finns bland annat att köpa här.
