Så gör du Cadierbarens nya vintriga whiskeycocktail The Woodshop

Bourbon, äpple och granskott i perfekt balans.

Svenskt hantverkskultur står i centrum när Grand Hotel Stockholm och hyllade Cadierbaren presenterar 2025 års cocktailmeny.
– I år vill vi bjuda in alla de fantastiska, lokala hantverkare vi har äran att arbeta med i Cadierbaren dagligen. Inte bara våra leverantörer av de mest självklara råvarorna vi använder när vi skapar våra cocktails – som destillatet från Folkungagatan i Stockholm – utan även hantverkare som träkonstnären, stenhuggaren och glasblåsaren, vilka alla på olika sätt är viktiga för vårt arbete. Det är en unik möjlighet att lyfta fram de som kanske inte alltid står i rampljuset för gästernas upplevelse hos oss, men som är helt avgörande för vad vi skapar, säger Anton Windmar, Bar Manager i Cadierbaren på Grand Hôtel Stockholm.
Så här gör du det träiga nytillskottet The Woodshop – med bourbon, äpple och granskott – hemma.
”Trähantverket har en lång och betydande historia för den svenska industrin och det räcker att se sig om i Cadierbaren för att se hur skickligt vi nyttjar trä för att skapa och formge. The Woodshop välkomnar dig att stiga in i en träverkstad och låta dig omslutas av dofterna från nysågat trä, eller varför inte en oändligt böljande svensk trädskog. Smakprofilen domineras av ek, med bourbon som lagrats extra länge på franska ekfat och tillsammans med äpplen och granskott skapas en elegant balanserad och träig cocktail. Serveras på en träpiedestal som är inspirerad av Cadierbarens vackra pelare, formgivna av Anni Cernea från Stockholm.”
Recept: The Woodshop

- 50 ml extra ekad Makers Mark blend*
- 10 ml fryskoncentrerade Granny smith-äpplen*
- 10 ml granskottssyrup*
Rör ovan ingredienser i 10 sekunder och servera i ett rocksglas, över en klar iskub.
*Extra ekad Makers Mark blend
- 300 ml Makers Mark
- 100 ml Makers 46
- 30 g ek (Vi använder fransk ek från Makers Mark-destilleriet)
Vakuumförpacka och ultraljudsinfusera i 1 timme. Sila av. De flesta kan varken vakuumförpacka eller ultraljudsinfusera hemma så då får man helt enkelt låta eken dra så länge man har möjlighet.
*Fryskoncentrerade Granny Smith-äpplen
Pressa juice från cirka 500 g eller 6 st Granny Smith-äpplen tills du har 160 ml juice. Addera 1 g askorbinsyra för att behålla färgen. Sila genom kaffefilter för att få en klar juice. Frys in över natten. Tina hälften nästa dag för en intensivare smak.
*Granskottssyrup
- 100 g vatten
- 100 g socker
- 30 g granskott
Kör ingredienserna i blender och sila genom duk.
