Populärast på Manhattan

Det började med en fylla i en parkerad Jeep i Ecuador – och slutade med utmärkelsen årets bartender förra året. Bartendern Joaquín Símo ger dig färska tips från sin bar Pouring Ribbons.

Gustaf Sjöholm  |  Publicerad 2013-01-22 09:15  |  Lästid: < 1 minut
Populärast på Manhattan
Förra året kammade Joaquín Simó hem American Bartender of the Year på Tales of the Cocktail-mässan i New Orleans. I år träffar du honom i baren ’Pouring Ribbons’ i East Village, New York.

Populärast just nu

1. Death and Taxes: ”Bright gin sour with high floral notes and lingering notes”

2. Spirit of Diplomacy: ”Vodka highball with blackberries, Maurin Quina, lemon & grapefruit”

3. In Spades: ”Manhattan variation with an overproof wheated bourbon, two gentians, & Galliano L’Autentico”

Vilket är ditt tidigaste drinkminne?

– Whiskey-Cola i en parkerad Jeep utanför min kusins bröllop i Ecuador. Det var sommarens innan sexan. Gav mig en huvudvärk av en annan värld.

Vilken är din favorit-drink?

– Skakad: En Daiquiri!

– Rörd: En Old Fashioned!

Känner du dig hotad av mikrobryggeri-trenden? I Stockholm badar vi i India Pale Ale.

– Nja, en lokal bryggmästare, Garrett Oliver från Brooklyn Brewery, producerade nyligen en begränsad mängd öl som baserades på min drink Sam Ross’ Penicillin – så jag skulle snarare säga att vi möts över gränserna!

Tack, vi ses i East Village.

– Välkommen!

Missa inte drinkspecialen i King 5/2013.

Dela på Facebook
Tweeta