Ett öltempel för alla

Carlsberg och Brooklyn slår upp portarna för Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm. King var på plats under den officiella invigningen och berättar allt om det nya hantverksbryggeriet.

Nu är Nya Carnegiebryggeriet officiellt invigt, ett modernt hantverksbryggeri i den K-märkta Lumafabriken i Hammarby Sjöstad med en egen restaurang. Bakom projektet står Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery samt privata investerare.
− För mig är öl både mitt jobb och min hobby, säger bryggmästare Anders Wendler. Därför känns det helt fantastiskt att ha fått vara med och skapa Nya Carnegiebryggeriet som vi hoppas kommer att bli ett öltempel för alla som vill utforska ölets värld.
Ölen kommer att säljas på fat och flaska och kommer att finnas på de närmsta Systembolagen och hos utvalda restauranger och barer i Stockholm, Sverige och världen.
I bryggeriet finns också en restaurang där kombinationen öl och mat står i fokus. Krogen drivs av restaurangchefen Tobias Nordahl och kökschefen Billy White, närmast kommer de från Mattias Dahlgrens Matbaren i Stockholm respektive Fäviken i Jämtland.
− Restaurangen är ett fantastiskt projekt, säger Billy White. Det som inspirerade mig mest var första mötet med bryggarna. Deras hantverkskunnande och entusiasm smittade verkligen av sig. Restaurangen har en inbjudande atmosfär där alla är välkomna, från ölentusiasten till paret som har ordnat barnvakt för kvällen. Närheten till egenproducerad hantverksöl ger restaurangen en extra krydda.
Restaurangen och bryggeriet öppnar för allmänheten i mitten av april.


