Margaritha

Tequilan i en kombination som är både godare och snyggare än med bara citron och salt vid sidan om. Något som gör drinken bara ännu godare är vetskapen om att tanten som gett namn åt drinken fortfarande är vid liv och titt som tätt blandar drinken i direktsänd tv iförd basker och gigantiska wraparounds. Den frusna varianten med krossad is är en perfekt sommarklassiker!
Redaktionen |
Publicerad 2006-11-13 15:55 |
Lästid: < 1 minut

Ingredienser:
4 cl tequila
2 cl Cointreau
3 cl pressad lime
salt
limeklyfta
2 cl Cointreau
3 cl pressad lime
salt
limeklyfta
Gör så här:
Börja med att fukta kanten på ett cocktailglas med limesaften och doppa den sedan i saltet. Knacka försiktigt av överflödigt salt. Skaka tequilan, Cointreaun och limesaften med is och sila försiktigt över så att saltkanten inte förstörs. Dekorera eventuellt med en limeklyfta.
Börja med att fukta kanten på ett cocktailglas med limesaften och doppa den sedan i saltet. Knacka försiktigt av överflödigt salt. Skaka tequilan, Cointreaun och limesaften med is och sila försiktigt över så att saltkanten inte förstörs. Dekorera eventuellt med en limeklyfta.