Korka upp!

Så här avlägsnar du champagnekorken på minst korkade sätt.

Redaktionen  |  Publicerad 2011-10-26 11:35  |  Lästid: < 1 minut
Korka upp!
Illustration: Oliver

➤ Förvara champagnen i
kylen ett tag innan flaskan ska öppnas. På så sätt undviker man att vätskan
skummar ut när korken tas bort.

➤ Försök hålla flaskan så
stilla som möjligt. Eftersom det byggs upp ett tryck i flaskan ska du inte
skaka den, om inte just sprutet är det du är ute efter.

➤ Ha gärna en handduk
tillgänglig, och håll den över korken, På så sätt undviker du att få den i
ansiktet. Avlägsna säkringen av ståltråd från korken tillsammans med all metall
eller folie som täcker den.

➤ Vrid på flaskan, aldrig
på korken.

➤ Helst ska det höras så
lite som möjligt när korken lossnar.

➤ Häll sakta upp
champagnen i höga glas – dessa håller nämligen kvar bubblet längre än låga glas. 

 

Källa:
www.matklubben.se

Dela på Facebook
Tweeta