Kockduon Adam & Albin öppnar pop-up-krog med H&M: ”Minst sagt spännande”

Med nya restaurangen The Beet vill stjärnkocksduon Adam & Albin tillsammans med H&M "utforska hur vi kan förena mat och mode."

Att mat ätit sig in i samtidskulturen råder det inga tvivel om. Det öppnar nya krogar på löpande band, kokböcker säljer som smör, matserier som The Bear, Hot Ones och Sveriges mästerkock tar regerar på tv och streamingtjänster, sociala medier fullkomligen svämmar över av mat- och restaurangbilder och det brukar sägas att kockar är den nya tidens rockstjärnor.
H&M är som bekant aldrig sen att haka på trender och nu är det alltså käk som gäller. Därför öppnar modejätten nu en pop-up-restaurang tillsammans med två av Kingredaktionens favoritkockar, nämligen Adam & Albin som ligger bakom krogar som Solen, Misshumasshu och självbetitlade Adam & Albin.

Krogen ligger i Birger Jarlspassagen, precis som nämnda Misshumasshu, i centrala Stockholm och är tänkt att bli en hotspot för mode, musik, mat och kultur där man kommer kunna handla second hand-fynd, ett urval av H&M Beauty-produkter och handplockade favoriter ur H&M:s höst- och vinterkollektion.
Restaurangens namn The Beet, det vill säga rödbeta, är inspirerat av den klassiska H&M-röda färgen. Menyn fokuserar på lokalproducerade och högkvalitativa råvaror och innehåller rätter som tomattarte, smørrebrød och gnocchi med kantareller, tillsammans med en nytolkning av den klassiska kanelbullen med vaniljglass.
– Den här typen av samarbete är nytt för oss, men att tillsammans utforska hur vi kan förena mat och mode när H&M förverkligar ett globalt koncept är minst sagt spännande. Genom en blandning av globala och lokala influenser kommer vi att introducera vår gemensamma vision om vad mat och mode har gemensamt, säger Adam Dahlberg och Albin Wessman.
I glaset serveras lemonad, kaffe, vin eller öl. The Beet har 30 sittplatser och ligger på Smålandsgatan 10 i Stockholm och är öppen fram till och med 30 november. Öppettiderna är tisdag-fredag 11-19, lördag 11-18 samt söndag 11-17.



