King i baren: Sydamerika

Veckans dryckestips går i Sydamerikas tropiska fotspår. Med oss som vanligt har vi Ola Carlson, barchef på Le Noceur som tillhör Restaurang Pontus i Stockholm. Ola är en cocktailfantast som arbetat i sex olika länder under sina tretton år som bartender.


1. Aguila (Öl, ljus lager, måttlig beska)
Öl från Colombia och en riktigt bra ljus lager. Snygg flaska och så rätt på alla sätt!

2. Arette Blanco (Tequila och Mezcal)
Att hitta en riktigt bra Tequila kan vara svårt, men Arette Blanco är helt klart en av de bästa!

3. Sierra Nevada Torpedo Extra IPA (Öl, ale, påtaglig beska)
En Indian Pale Ale som gör alla rätt: Bra med beska, mycket smak och ordentligt med alkohol!
VISSTE DU ATT…
Tequila blev ursprungsskyddat så sent som 1997 då EU och Mexiko tecknade ett avtal. Innan dess kunde i princip vad som helst säljas under namnet Tequila. Välj alltid en Tequila 100 % agave – det blir så mycket bättre då.