Här är årets smak på Blossa glögg

Årets smak är Blossa 18 di Limone med smak av limoncello och medelhavskryddor. Inspirationen har hämtats från italienska Amalfikusten.
Artiklen publicerades ursprungligen på Icakuriren.
Varje år lanserar Blossa en ny tillfällig glöggsmak, baserad på en destination. I år går färden till Amalfikusten och glöggen har fått smak av limoncello och medelhavskryddorna timjan, basilika och rosmarin.
– Blossa 18 di Limone har smak av limoncello som ger en mild, närmast sötaktig syrlighet. Smaken gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor och tonerna från rosmarin, timjan och basilika. Blossa 18 är en spännande kombination av soligt medelhav och klassisk svensk jul, säger Åsa Orsvärn, chief blender för Blossa, i ett pressmeddelande.
Blossa 18 di Limone finns i Systembolagets beställningssortiment från den 19 september.
Konceptet med en årlig smak har funnits sedan 2003, då Blossa glögg med smak av pomerans lanserades. Sedan 2011 har smakerna inspirerats av olika destinationer, som exempelvis förra årets Old Delhi, med smak av mango, chili och spiskummin.
Blossas glöggsmaker genom åren:
2003: Pomerans
2004: Vinteräpple
2005: Hjortron och armagnac
2006: Lingon och enbär
2007: Havtorn och kanel
2008: Blåbär
2009: Clementin
2010: Saffran
2011: Arabica
2012: Yuzu och ingefära
2013: Dalecarlia, med smak av hallon och nypon
2014: Lavendel
2015: Earl Grey, med England som inspirerande destination
2016: Kråkbär, inspirerat av naturreservatet Storskogen i Jämtland
2017: Old Delhi, med smak av mango, chili och spiskummin