Grillad!

I nya King 6/2013 hittar du allt du behöver veta inför årets grillsäsong. Här får du italienskt smakprov!

Joel Ågren  |  Publicerad 2013-05-24 10:00  |  Lästid: 2 minuter
Grillad!
”Bistecca alla fiorentina” är en rätt sprungen ur det toscanska köket. Foto: Gustaf Sjöholm

T- Ben ”Steak fiorentina” panzanellasallad och sardellsmör

Panzanellasallad:

4 röda tomater, grovt skurna

20 st Kalamataoliver urkärnade och halverade

1 ask basilika plockade blad

10 st sardeller nedskurna

100g Haricotsverts, lätt kokta i saltvatten

1 baguette (gärna gårdagens) skuren grovt ca 2-3 cm bitar

1 Romansalladhuvud tvättad och plockad

Dressing till sallad:

4 röda paprikor

2 vitlöksklyftor

3 msk sherryvinäger

1 dl olivolja

Rosta paprika och vitlök hårt så att de börjar bli lätt svarta, kyl ner. Mixa med vinäger och häll försiktigt på olja smaka av med salt peppar. Lägg alla ingredienser till salladen i en skål, smaka av med dressing, salt och peppar avsluta med basilika.

Sardellsmör:

5 st sardeller finchackade

150g smör (rumstemperatur)

Smaka av med citronjuice, citronzest. Lägg allt i en bunke, blanda smaka av med salt och peppar.

T-ben steak:

1 bit om 800 g T-bens steak

Tänd grillen, salta peppra alla ytor, grilla båda sidorna låt köttet komma upp i 52 grader innertemperatur, låt villa i minst 15 minuter innan man skivar upp köttet.

Övriga grilltips och flera smarriga grillrecept hittar du i nya King 6/2013!

Grillad!
Världens dyraste grill kommer från Beefeater, är tillverkad i 24 karats guld och värderad till över en miljon kronor.

Tack till Vassa Eggen!

Dela på Facebook
Tweeta