Grillad!

I nya King 6/2013 hittar du allt du behöver veta inför årets grillsäsong. Här får du italienskt smakprov!

T- Ben ”Steak fiorentina” panzanellasallad och sardellsmör
Panzanellasallad:
4 röda tomater, grovt skurna
20 st Kalamataoliver urkärnade och halverade
1 ask basilika plockade blad
10 st sardeller nedskurna
100g Haricotsverts, lätt kokta i saltvatten
1 baguette (gärna gårdagens) skuren grovt ca 2-3 cm bitar
1 Romansalladhuvud tvättad och plockad
Dressing till sallad:
4 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
3 msk sherryvinäger
1 dl olivolja
Rosta paprika och vitlök hårt så att de börjar bli lätt svarta, kyl ner. Mixa med vinäger och häll försiktigt på olja smaka av med salt peppar. Lägg alla ingredienser till salladen i en skål, smaka av med dressing, salt och peppar avsluta med basilika.
Sardellsmör:
5 st sardeller finchackade
150g smör (rumstemperatur)
Smaka av med citronjuice, citronzest. Lägg allt i en bunke, blanda smaka av med salt och peppar.
T-ben steak:
1 bit om 800 g T-bens steak
Tänd grillen, salta peppra alla ytor, grilla båda sidorna låt köttet komma upp i 52 grader innertemperatur, låt villa i minst 15 minuter innan man skivar upp köttet.
Övriga grilltips och flera smarriga grillrecept hittar du i nya King 6/2013!

Tack till Vassa Eggen!