Fråga King

Från breda slipsar via svajiga tal till flykten från den skrynkliga skjortan. Du frågar, Claes Juhlin, Peder Lamm och Per Nilsson svarar!

SLIPSTRENDER?
Vilket slipsmode är rådande nuförtiden? Vilken bredd och material tycker du att man ska satsa på?
Gustaf

TALTID?
När är egentligen det perfekta tillfället att hålla tal på en mindre middag, när det inte finns en toastmaster som håller i trådarna?
Johan
– Enligt mig är svaret givet – det tillfället finns inte! Dessvärre finns det många som inte får nog av sin egen röst. En mindre middag inleds ju med att värden eller värdinnan hälsar välkommen och skålar med gästerna. Efter middagen, gärna innan efterrätten är uppäten, eller när värdinnan lägger servetten på bordet, håller hedersgästen (till vänster om värdinnan) ett enkelt tacktal. Bara där borde det ju vara slutsnackat! Men måste man så ska ett middagstal in direkt efter att varmrätten är uppäten. Och håll det kort, max fem minuter! Annars riskerar man att sabba maten för värdparet som kanske jobbat hårt för att allt ska serveras varmt i en speciell ordning.
PEDER

STRYKFRITT?
Jag reser mycket och tampas ofta med problemet med skrynkliga kläder. Har du några tips på hur man får kläderna att se okej ut när man varken har tillgång till byxpress eller strykjärn på hotellet?
Josef
– I rent preventivt syfte kan det vara bra att:
1. Vika plaggen så ordentligt som möjligt när du packar.

2. Aldrig packa fullt i väskan så att trycket mot plaggen blir för stort och risken för skrynklor likaså.
3. Aldrig packa plaggen när de är fuktiga.
Om plaggen trots detta är skrynkliga när du kommer fram, häng in dem i badrummet och dra på varmvatten i alla tänkbara kranar och slangar. Efter mellan 5 och 10 minuter har ångan som bildats i badrummet rätat ut skrynklorna och de oönskade vecken.
PER

KEPSTRENDER?
Är sugen på en huvudbonad till våren, men osäker på vilken. Hur ser trenderna ut?
William
