Flambera mera!

Ställ till med eldshow – tutta på maten med bästa resultat.
Redaktionen |
Publicerad 2011-10-26 11:35 |
Lästid: < 1 minut

1. |
Flambering tar fram smakämnen och ger råvaran en viss ”knäckighet” passar exempelvis efterrätter och skaldjur. |
2. |
Flambera aldrig under köksfläkten, fettet som samlats där kan ta eld. |
3. |
Ta bort pannan från hällen/plattan när du flamberar. Och ha ett rejält avstånd till väggar och tak. |
4. |
Använd gärna en traktörpanna med raka kanter, så att lågorna stiger rakt upp istället för snett. |
5. |
Ta inte för mycket flamberingsbas. Allt ska brinna bort tämligen omgående så cirka en flaskkork räcker. |
6. |
Pannan måste vara mycket varm, och det ska inte vara en massa annan vätska i den. |
7. |
Använd sprit med hög alkoholhalt, minst 40 procent. Det behöver inte vara fin sprit och välj hellre olagrad sprit än lagrad. |
8. |
Häll spriten i pannan och tänd på direkt med en tändsticka. Har du gasspis kan du även luta pannan lite så spriten kommer i kontakt med lågorna. |
9. |
Använd en kockhandske och ha ett lock till hands om du behöver släcka elden. |
10. |
Häll absolut inte vatten på elden om det börjar brinna ohejdat. |