Drinkskolan: Wedding Pimm’s

Solen skiner över Sverige, men det är inte sommar. Långt därifrån. Men temperaturerna närmar sig brittisk högsommar så varför inte starta helgen med en törstsläckare från de brittiska öarna! David Dahlgren från Riche blandar Wedding Pimm's.

Gustaf Sjöholm  |  Publicerad 2013-05-03 11:00  |  Lästid: 2 minuter
Drinkskolan: Wedding Pimm's

Wedding Pimm’s ( för 4 pers )

En halvliter jordgubbar
20 cl Pimm’s (brittisk apéritif, 25-procentig, 189 kr för 70 centiliter)
8 cl Amaretto (italiensk likör, 25-procentig, 189 kr för 50 centiliter)
8 cl Frangelico (italiensk likör, 20-procentig, 109 kr för 35 centiliter)
Apelsin
Citron
Lime
Gurka
Mynta
Ginger Ale

 

Drinkskolan: Wedding Pimm's
Skär upp jordgubbarna, lämna några för garnering. Lägg i en kopp med en blandning av Amaretto och Frangelico, helst några timmar innan servering så jordgubbarna tar smak.

– Pressa ungefär 4 klyftor vardera av lime, citron och apelsin i en kanna. Låt gärna de ligga kvar med skal i kannan.

– Hacka upp några gurkbitar, från en halv liten gurka, och lägg i.

– Häll i Pimm’s och rör om med mycket is. Häll på Ginger Alen och blanda ytterligare.

Drinkskolan: Wedding Pimm's
Muddla jordgubbar, gärna med lite av likörblandningen, och mynta i highballglas och häll på Pimm’s-blandningen över is.
Drinkskolan: Wedding Pimm's
Häll i Pimm’s och rör om med mycket is. Häll på Ginger Alen och blanda ytterligare.
Drinkskolan: Wedding Pimm's
Rör om och servera med en jordgubbe på kanten.
Drinkskolan: Wedding Pimm's
Nu är det klart – lapa sol och svalka dig!
Dela på Facebook
Tweeta