Drinkskolan: Apple & Ginger Sour

Toner av äpple och ingefära när David Dahlgren från Riche den här veckan utgår från mörk kubansk rom. Läskar skönt och hettar lagom när termometern letar sig upp mot tjugo-strecket och du precis stängt av alla jobb-relaterade hjärnceller!

Gustaf Sjöholm  |  Publicerad 2013-05-17 14:00  |  Lästid: 2 minuter
Drinkskolan: Apple & Ginger Sour

Apple & Ginger Sour (1 pers)

– 5 cl mörk rom, Havana Club Anejo Reserva
– 5 cl citronjuice
– 3 cl äppeljuice
– 4 cl sockerlag
– en bit färsk ingefära
– ett ägg
– några stänk Angostura bitter
– Ginger Beer, Fentimans

Drinkskolan: Apple & Ginger Sour
Börja med att skala och muddla en liten biten ingefära. Häll sedan rom, citronjuice, sockerlag, äppeljuice och några stänk angostura bitter i en shaker. Vänta med isen. David använder på bilden det bartendermässiga mixerglaset som han sedan sätter ihop med shakern.
Drinkskolan: Apple & Ginger Sour
Var noga med måtten!
Drinkskolan: Apple & Ginger Sour
Du använder äggvitan som skapar ett vackert och inbjudande skum. Glöm inte att addera bitarna ingefära. Men skaka först utan is för att vispa upp ägget bäst.
Drinkskolan: Apple & Ginger Sour
Som vanligt, håll ordning på hårväxt. Skaka myndigt!
Drinkskolan: Apple & Ginger Sour
Efter att du skakat en andra gång, nu med is, häller du upp genom sil i ett tjockbottnat glas duktigt fyllt med is. Toppa sedan upp med Ginger Beer!
Drinkskolan: Apple & Ginger Sour
Garnera med en citronskiva, sedan är din Apple & Ginger Sour klar. En spännande smakupplevelse med stark underton som lirar rätt med den rom-intensiva senvåren. Drick friskt och ansvarsfullt!
Dela på Facebook
Tweeta