7 hemligheter till en perfekt burgare

Anthony Bourdain, kock, tv-personlighet och författare till boken "Kitchen Confidential" , har i ett samtal med Tech Insider avslöjat sju av sina bästa tips för att lyckas göra en hamburgare i världsklass. 

Victoria Petersson  |  Publicerad 2017-02-15 11:55  |  Lästid: 2 minuter

1. Gör det inte svårare än vad det behöver vara

Gör verkligen det här du tänkt lägga på hamburgaren den här rätten bättre? Kanske gör du något bara för att imponera på dina middagsgäster, men fråga dig själv om det verkligen gör hamburgaren bättre.

2. Använd en god ost

”Jag gillar även hamburgare med enklare ost, men det finns alltid anledning att använda en godare ost.”

7 hemligheter till en perfekt burgare
Tänk på osten. Foto: Istock

3. Du ska kunna äta hamburgaren med en hand

”Jag gillar sallad på hamburgaren, och även tomat är gott. Men det gör det också svårare att äta. Du ska alltid kunna äta en hamburgare med en hand.”

4. Du kan ha ketchup, och kanske även majonnäs

”Jag tycker ketchup är bra på en hamburgare, jag kan gå med på majonnäs. Men utöver detta så måste du fråga dig själv om det verkligen gör hamburgaren bättre med ytterligare en sås.”

7 hemligheter till en perfekt burgare
Välj rätt kött. Foto: Istock

5. Det ska inte vara slafsigt

En hamburgare ska vara en vacker måltid. Det är inte vackert när du har halva måltiden i ansiktet eller i knäet. 

6. Bacon är ett kanske..

Än en gång så får du fråga dig om bacon verkligen gör burgaren bättre. Enligt Bourdain så kan baconet göra burgaren mer kladdig och förstöra balansen. Men gott är det ju. 

7. Gör inte en burgare som är svår att äta

Här har vi den gyllene regeln. Enkelt, enkelt, enkelt. ”En av de största ”dödssynderna” inom skapandet av hamburgare så har vi när man gör en burgare som är alldeles för svår att äta; när det är för mycket eller för lite kött, för slafsigt eller att burgaren inte håller ihop på det sätt som Gud avsåg när han skapade hamburgaren”. 

Källa: Esquire



Dela på Facebook
Tweeta