Kocken Isak Wiig lagar maten till 100-festen: ”Menyn är hemlig”

Isak Wiig har varit privatkock i Hamptons, gett ut kokbok och varit med i kocklandslaget. Nu ska han laga maten åt gästerna på Kings 100 mäktigaste-fest.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-05-17 11:30  |  Lästid: < 1 minut

Fredag 19 maj är det dags. De inbjudna gästerna ska mingla, äta och dricka gott när King hyllar svenskt herrmodes 100 mäktigaste. 

Kocken Isak Wiig står för maten, och kommer laga god mat till gästerna under kvällen.

Hur känns det att få laga mat till Kings 100-fest? 

– Det känns bra. För oss är alla gäster lika kul att laga god mat till. Jag hoppas att alla ska få en god och kul kväll.  

Kan du avslöja något om menyn?

– Nej, det är hemligt.  

Vad är den bästa mingelmaten?

– Vällagade små bites med mycket smak. 

Hur ska man tänka när man lagar mat till en fest?

– Att det ska vara gott och funka med all logistik som är under en fest.  

Berätta lite om din bakgrund:

– Uppvuxen på landet och jag har jobbat med mat hela livet. Jag var med i kocklandslaget mellan 2012 och 2016, Nordic chef 2016. Jag har varit kökschef på Winterviken, har skrivit kokboken ”Jordens bästa käk”, och arbetat som privatkock i East Hampton, USA i fyra år. Sedan har jag två fina barn och sambo också. 

Vad har du alltid i kylskåpet?

– Kaviar. 

Vilken är din paradrätt?

– Kombugravad torsk med sockertång, gurka och libbsticka.




Dela på Facebook
Tweeta